Restauratie-Renovatie

schilderen-woningen-Dresselhuis03Historische panden vragen vaak meer dan alleen een schilderbeurt. Soms is er een gehele of gedeeltelijke restauratie nodig, waarbij de oorspronkelijke staat wordt hersteld.

Veel van de werkzaamheden die nodig zijn bij het opknappen van een vervallen pand kunnen wij goed, netjes en met plezier voor u uitvoeren.

Maar soms komen er bij oude huizen bijzondere details te voorschijn, die specifieke restauratiekennis vereisen (zoals herstel van antiek behang, repareren glas- in loodramen, smeedwerk, etc). Dan zullen wij niet schromen om – in goede overleg met u – specifieke restauratiespecialisten in te schakelen. Vakmanschap is namelijk ook het goed en eerlijk kunnen inschatten waar andere specialistische kennis vereist is.

Ook wij genieten ervan als een historisch pand geheel, met goed vakmanschap, en tot uw volle tevredenheid, in zijn oorspronkelijke glorie is hersteld!

Renoveren en moderniseren van uw pand

Maar misschien wilt u uw pand niet in oude staat herstellen, maar juist renoveren, zodat het een frisse, modernere uitstraling krijgt.

Dan kunnen we het oude hout- en schilderwerk vervangen door geheel nieuwe materialen. Raamkozijnen met een andere verdeling? Dubbel glas plaatsen? Een kamerhoge schuifpui naar de tuin? Of juist een oude schuifpui vervangen door openslaande deuren?

renovatie-achterpui-tuindeuren01-voor

renovatie-achterpui-tuindeuren04-na

Ook het grondig reinigen van de gevel en eventueel schilderen, of het plaatsen van een andere voordeur kan het uiterlijk van een huis al veel meer bijdetijds maken. En er kan mogelijk meer dan u denkt, want wij kunnen ook beton herstellen, vloercoatingen aanbrengen, vochtbestrijden, etc.

Dat is een stuk prettiger thuis komen!

(Niet onbelangrijk: goed uitgevoerde renovaties kunnen de waarde van oude panden (flink) verhogen.)

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor vakkundig advies en/of ideeën!