Houtrot reparatie

Houtrot-herstel-zwammen02Schimmels en bacteriën zijn in de natuur de opruimers van dood organisch materiaal. Bladeren, takken en complete boomstammen worden in gestaag tempo door hen verteerd en gerecycled naar voor planten bruikbare voedingsstoffen.

Op zich erg nuttig, maar helaas maken ze geen verschil tussen restmaterialen in de natuur en onze raam- en deurkozijnen. Daarom zal alle hout wat regelmatig vochtig wordt, aangetast worden door houtrot.  Vooral schimmeldraden kunnen diep in het hout door dringen en daar hun verwoestende werk doen.

Gevolgen houtrot

houtrot-herstel-kozijn-schildersbedrijf

Als de houtvezels oplossen wordt het kozijn zacht, verliest zijn structuur en zal op den duur in korrelige vezels uiteenvallen. Dat is natuurlijk funest voor uw ramen en kozijnen.

Er kan dan zelfs water door het poreuze kozijn naar binnen trekken en uw muren of vloeren aantasten en daar voor schimmelproblemen zorgen.

Bestrijdingsmiddelen?

Omdat de schimmeldraden zo diep in het hout groeien, volstaat het meestal niet definitief om er een bestrijdingsmiddel op te smeren. Zo’n bestrijdingsmiddel kan de houtrot tijdelijk afremmen, maar de plek is dan al verzwakt en geïnfecteerd. Een plek met houtrot kan alleen echt blijvend worden gerepareerd door de rotte plek vakkundig (en voldoende diep) uit te frezen en met een speciaal vulmiddel en/of nieuwe hout te vullen.

Van Bregt gebruikt voor deze professioneel uitgevoerde houtrotreparaties zeer goede materialen. Dat zorgt ervoor dat de gerepareerde onderdelen jarenlang als nieuw zullen blijven (mits natuurlijk – net als de rest van het schilderwerk – regelmatig onderhouden).

We zorgen ervoor dat uw raam- en deurkozijnen weer één stevig en strak geheel zijn, bestand tegen weer en wind.

houtrot-herstel-schildersbedrijf-vanbregtKozijnen vervangen

Als een raam, deur, of kozijn dusdanig aangetast is, dat deze niet meer te herstellen is, dan kunnen wij ook – in goed overleg met u – voor vervanging zorgen.

Heeft u problemen met houtrot? Wacht niet te lang en neem gewoon even contact met ons op!